Nieuws

Feestelijke start bouw Scala en Het Predicaat

Op 9 maart 2020 gaf wethouder Jurgen Nobel het startschot voor de bouw van twee nieuwbouwprojecten op plot 6. Hij deed dat samen met directeur Camiel Honselaar van HSB. De toekomstige bewoners werden uitgenodigd om een gelukwens voor een voorspoedige bouw op een poster te plaatsen. Deze poster is vervolgens in een koker geplaatst en op de bouw ingegraven.

In totaal gaat het om 37 koopwoningen met de projectnamen Het Predicaat (13 woningen) en Scala (24 woningen). De woningen zijn ontwikkeld en worden gerealiseerd door HSB uit Volendam. De nieuwe bewoners kunnen zelf kiezen uit verschillende gevelindelingen, gevelstenen en kozijnkleuren.

Jurgen Nobel: “Dat is echt het unieke aan dit project. Kopers kunnen hun eigen droomwoning creëren. Dit was een van de eisen die we aan HSB stelden. De samenwerking verliep uitstekend. In heel Haarlemmermeer gaan we de komende jaren 20.000 tot 30.000 woningen bouwen. Dat is een enorme opgave, maar als ik dit soort projecten zie, weet ik weer waar we het met z’n allen voor doen.”